PONIEDZIAŁEK 06.05.2024 r. | WTOREK 07.05.2024 r. | ŚRODA 08.05.2024r. | CZWARTEK 09.05.2024r. | PIĄTEK 10.05.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem alergeny- 1,1a,1b,1e,7,11 Płatki górskie na mleku alergeny- 7 Konfitura morelowa Warzywa mieszane świeże: Pomidor Ogórek świeży Roszponka Herbata owocowa | Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem alergeny- 1,1a,1b,1e,7,11 Ser żółty królewski alergeny- 7 Miód Warzywa mieszane świeże: Pomidor Ogórek świeży Rukola Kakao alergeny- 7 | Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem alergeny- 1,1a,1b,1e,7,11 Pasta z tuńczyka alergeny- 4 Wędlina – polędwica sopocka Warzywa mieszane świeże: Pomidor Ogórek świeży Papryka żółta Szczypiorek Melisa | Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem alergeny- 1,1a,1b,1e,7,11 Serek z szynką Alergeny- 7 Wędlina- kabanosy Warzywa mieszane świeże: Pomidor Ogórek świeży Papryka czerwona Mięta | Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem alergeny- 1,1a,1b,1e,7,11 Kiełbaski śląskie drobiowe z keczupem Serek naturalny Alergeny- 7 Warzywa mieszane: Ogórek świeży Ogórek kiszony Herbata z cytryną |
Zupa: barszcz czerwony 180 ml (składniki: buraki czerwone, marchewka , pietruszka, por, przyprawy, ziemniaki) Alergeny: brak | Zupa: szpinakowa z ziemniakami 180 ml (składniki: woda, szpinak pietruszka, marchewka ziemniaki, woda przyprawy, ) Alergeny: brak | Zupa: z zielonym groszkiem i pieczonym kalafiorem i gotowana na wywarze warzywnym 180 ml (składniki:woda, groszek, brokuł, kalafior, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, przyprawy,) Alergeny brak | Zupa: ogórkowa gotowana na bulionie warzywnym 180 ml (składniki: woda, ogórki kwaszone, marchewka, pietruszka, por, przyprawy, ziemniaki) Alergeny: brak | Zupa: rosół z makaronem 180 ml (składniki:drób, warzywa korzenne na wywar, makaron pszenny przyprawy, ) Alergeny: 1 |
II danie: Makaron w sosie bolońskim , surówka z marchewki 70/80/55g (składniki: makaron pszenny, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy, marchewka, kapusta, olej, przyprawy) Alergeny:1 | II danie: Pulpecik z łopatki , ziemniaki , buraczki na ciepło , 70/80/55g (składniki: mięso wieprzowe, ziemniaki, mąka, buraczki, przyprawy) Alergeny:1 | II danie: Makaron z brokułami z indykiem w sosie śmietanowym surówka z ogórka 70/80/50g (składniki: makaron pszenny, brokuły, śmietana 30%, mąka pszenna, indyk przyprawy) Alergeny:1, 3, 7 | II danie: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna, 80g, marchewka na słodko 55g (składniki:kurczak, przyprawy, kasza jęczmienna, marchew, przyprawy) (mąka: typ 450-tortowa) Alergeny: 1, 7 | II danie Pierogi ruskie 100 gr (składniki: maka pszenna, twaróg półtłusty ziemniaki,, przyprawy Alergeny: 1,7 |
Deser: Jabłko | Deser: Banan | Deser: Gruszka | Deser: Biszkopty bez cukru | Deser: Serek Ciasteczkowy alergeny:7 |
Legenda alergenów:
1. Zboża zawierające gluten 1a pszenica 1b żyto 1c jęczmień 1d owies 1e orkisz 1f kamut lub ich odmiany hybrydowe
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały,laskowe,włoskie,nerkowca,pekan,brazylijskie,makadamia)
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty spożywcze niezbędne do wytworzenia w/w posiłków zgodnie z informacjami producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.